Èxit de la jornada de presentació de l’Anillo de Innovación de Bogotá

Dilluns, 19 Gener 2015 15:42
Èxit de la jornada de presentació de l’Anillo de Innovación de Bogotá

El proppassat 12 de gener vam portar a terme la jornada de presentació de la iniciativa del “Anillo de Innovación de Bogotá” amb l’assistència d’una setantena d’empreses catalanes de diferents sectors.

L’esdeveniment organitzat per la Cambra, que comptava amb el suport de l’Alcaldía Mayor de Bogotá, l’Ajuntament de Barcelona, ONU-HABITAT Colòmbia, Invest in Bogotà i la Cambra de Comerç de Barcelona, entre d’altres, va suposar la presentació per primera vegada a Europa d’aquest projecte i tenia com a objectiu establir complicitats empresarials i socials així com dilucidar les coincidències de visió i plantejaments amb iniciatives europees anàlogues, com el projecte del 22@ a Barcelona.

La jornada va consistir en una presentació transversal, mitjançant tres taules de debat que van presentar i discutir la proposta des del punt de vista urbà, econòmic i social; com a oportunitat d'impuls al creixement econòmic i l'estabilització social a Bogotà, Colòmbia i Amèrica Llatina.

La mesa tècnica va abordar el projecte des de la perspectiva de la construcció d’un espai urbà, econòmic i social per a la innovació, i va comptar amb les intervencions dels Srs. Carlos Simancas (Secretario Distrital de desarrollo económico de Bogotá), Ramón García-Bragado (Ex gerent d’Urbanisme i ex Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona), Oriol Balaguer (Director de Nearco Barcelona i Consultor d’UNHABITAT), Josep Canals (Assessor de Coordinació de l’Anillo de Innovación. Alcaldía Mayor de Bogotá) i Toni Casamor (Arquitecte a BCQ, membre de la junta de la Cambra de Comerç Catalunya-Colòmbia i Vicepresident de Barcelona Urban Cluster).

La mesa econòmica i empresarial va reflexionar sobre l’Anillo de Innovación com a oportunitat per al creixement al Segle XXI mitjançant la col·laboració del teixit empresarial públic i privat, comptant amb les intervencions dels Srs. Antoni Vives (Tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona), Mateu Hernández (Director de Barcelona Global), Juan Cámara (President de Torrescamara, empresa impulsora de l’APP per a la construcció del tramvia de Bogotà), Juan Gabriel Pérez (Director Executiu d’Invest in Bogotá) i Joan Clos (Director Executiu del Programa de Nacions Unides per als Assentaments Humans ONU-HABITAT), que va intervenir per videoconferència des de Nairobi.

Finalment, la jornada es va cloure amb un dinar a la mateixa Llotja de Mar. Per tancar la sessió van intervenir els Srs. Edgar Cataño (Director del programa ONU-HABITAT a Colòmbia), Xavier Vendrell (President de la Cambra de Comerç i Serveis Catalunya-Colòmbia) i Gustavo Petro (Alcalde Mayor de Bogotá), que van reflexionar sobre el projecte de l’Anillo de Innovación com a visió de futur per a la convivència i la consolidació democràtica.

Compartir amb: